The Venusproject

Het Venus Project is een non-profitorganisatie die een nieuw sociaaleconomisch model presenteert dat gebruik maakt van wetenschap en technologie voor sociale verbetering om een duurzame beschaving van overvloed voor iedereen te bereiken, zonder uitzondering.

The Venus Project is een non-profitorganisatie die het belangrijke verband erkent tussen het wereldwijde wanbeheer van hulpbronnen en problemen zoals oorlog, klimaatverandering, armoede en honger. In de bredere context zijn dit allemaal nadelige gevolgen van het huidige sociaaleconomische besturingssysteem. Als antwoord op deze uitdagingen stelt onze organisatie oplossingen voor door de holistische toepassing van wetenschap en technologie; twee gebieden waarop recente vorderingen verreikende positieve effecten kunnen hebben.

Hoewel de technologie er misschien in slaagt sommige van deze problemen geleidelijk te verlichten, kunnen ze niet worden opgelost door simpelweg de symptomen aan te pakken, zoals we nu doen, omdat ze bijproducten zijn van een veel groter probleem. Een ander belangrijk probleem is dat zakelijke belangen momenteel een kortetermijnplanning en een tijdig rendement op investeringen vereisen. Om deze redenen omvatten onze voorstellen, naast onze uitgebreide technische benadering, een alternatief economisch model dat deze kunstmatige barrières voor het welzijn van de planeet overwint.

Onze methodologieën zijn ontworpen om het volledige potentieel van wetenschap en technologie te realiseren om sociale verbetering voor alle levende systemen te bereiken. Wij pleiten voor nieuwe manieren van denken en leven om mens, technologie en natuur duurzaam vooruit te helpen.

Samenlevingzondergeld is een initiatief van Samen zijn wij 1

grrappig 10-13