Economie

Na 1945 is uitsluitend de economie leidend geweest. We zijn van kinds-af-aan geïndoctrineerd dat economie het belangrijkste zou zijn in het leven. Economie zou namelijk verantwoordelijk zijn voor onze welvaart.

Economie is echter een synoniem voor voortdurend kiezen, volgens de economiedocenten al jaren geleden. Wij als gewone mensen moeten continue in de verleiding gebracht worden om te kiezen. De absurditeit ten top.

Dus het voortdurend moeten kiezen zou verantwoordelijk zijn voor onze welvaart? Er wordt kunstmatig een vraag naar voortdurend meer producten gecreëerd. Hiervoor zijn grondstoffen en arbeid noodzakelijk. Meer arbeid, minder vrije tijd en toenemende stress.

De overheid doet hier vervolgens een schepje bovenop door het heffen van indirecte belastingen, waardoor het netto besteedbaar inkomen voortdurend daalt en er weer meer gewerkt moet worden. 

 

Kiezen, kiezen, kiezen….

Bijna iedereen heeft zijn mond er vol van. De economie wordt vernietigd, de economie moet zo snel mogelijk draaiende gemaakt worden. De economie welke als heilig wordt gezien.
 
Maar als je dan vraagt, wat is die economie dan, waarom vind je deze zo belangrijk? Dan volgt er vaak een een onsamenhangend verhaal over werk, over inkomen. Maar weinigen kunnen je vertellen wat of economie, voortdurend kiezen, nu werkelijk inhoud.
 
Als je dit analyseert, kun je jezelf de vraag stellen, “wie heeft er belang bij dat voortdurend kiezen?”
Als je dan vervolgens je gedachten laat gaan over het antwoord, dan kom je al snel tot de conclusie, dat economie de tool bij uitstek is om grote mensenmassa’s te managen.
 
Economie staat in feite gelijk aan het smeken om een zweep voor je meester zodat je afgeranseld kunt worden…..🤔
Het is daarom knap te noemen hoe of men in staat is geweest om economie aan ons te verkopen.
 
Kun jij je een wereld voorstellen zonder economie…?

Samenlevingzondergeld is een initiatief van Samen zijn wij 1

grrappig 10-13